אוכל
2020-07-24 06:02:44
כל אלופות החלותתת חייבת מתכון לחלה אליפות לכבת שבת קודש.. אם יש מתכון שמתאים לקילו/חצי קילו עוד יותר טוב.. תודה!!
9 תגובות
0 אהבו

תגובות

2020-07-24 06:03:40
חלות לכבוד שבת / ניסי גולדרייך מרכיבים: 2 כפות שמרים יבשים או טריים של שמרית 500 מ׳׳ל מים פושרים חצי כוס סוכר ¾ כוס שמן קילו קמח לבן כף מלח לציפוי: ביצה טרופה שומשום/פרג/גרעיני דלעת/ גרעיני חמניה /קצח/ מלח גס הכנה: בקערה שמים תחילה את השמרים ומוסיפים את המים וממיסים את השמרים, שמים את שאר המרכיבים מלבד המלח ומערבבים. מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק 10 דקות לבצק גמיש, רך וחלק. מתפיחים את הבצק שעה בטמפרטורת חדר נעימה. מחממים תנור ל200 מעלות מחלקים את הבצק לכדורים שווים ומניחים על נייר אפיה קולעים לחלות ומתפיחים שוב כ15 דקות עד 20 דקות (בימים קרים להתפיח 30 דקות עד 40 דקות ולא יותר) ומושחים בביצה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות ומורידים את המעלות ל180 מעלות ואופים עוד כ20 דקות מצננים ושומרים בהקפאה בשקית אטומה להפשיר שעתיים לפני ההגשה ולחמם. טיפים להצלחה •יש להקפיד על טמפרטורת המים שיהיו נעימים למגע ולא רותחים, השמרים מתפתחים טוב בסביבה חמימה •מדידת הנוזלים חשובה מאוד לקבלת מרקם מוצלח לעבודה. חוסר בנוזלים בצק יבש, עודף נוזלים בצק דביק וקשה לעבודה. על כן חשוב להשתמש בכוס מדידה! •לישת הבצק קריטית לגמישותו ומונע התפוצצות של הבצק במהלך האפיה על כן חשוב ללוש את הבצק כ10 דקות לפחות עד רבע שעה פעולה זו פותחת את הגלוטן בבצק ועוזרת לבצק לתפוח ולהיות אוורירי •בשביל לקבל חלה סימטרית ויפה כדאי להשתמש במשקל ולמדוד כל כדור באופן שווה בהצלחה🥰
0 תגובות
0 אהבו
2020-07-24 06:04:40
אני לא מקפיאה אותם ויוצא מושלם
0 תגובות
0 אהבו
2020-07-24 06:45:06
בקערה קטנה מערבבים 2 כפות שמרים עם 2 כפות סוכר וכוס מיים חמימים,ושמים בצד מכוסה ל5 דקות. בקערה נפרדת מערבבים קילו קמח עם כף מלח ו2 כפות סוכר נוספים. מוסיפים את תערובת השמרים וכוס שמן ,מתחילים ללוש ומוסיפים מיים חמימים לפי הצורך. מתפיחה שעה,מורידה את הנפח ומתפיחה שוב לשעה. קולעת חלות/לחמניות ומתפיחה שוב לחצי שעה. מורחת ביצה מפזרת שומשום/פרג/ מה שרוצים. ומכניסה ל200-220 מעלות בלי טורבו. * אחרי שרידדת רצועות לקליעה,תקמחי את המשטח ותגלגלי את הרצועה ואז תקלעי,זה שומר על החלות/לחמניות שלא יפתחו באפיה.
0 תגובות
0 אהבו
2020-07-24 06:45:59
.
0 תגובות
0 אהבו
2020-07-24 06:53:59
תכנסי לחן במטבח מתכון פצצה
0 תגובות
0 אהבו
2020-07-24 07:17:20
ממליצה לך לעשות עם קמח שמרים יוצא הרבה יותר טעים
0 תגובות
0 אהבו
2020-07-24 09:25:48
קילו קמח 2 כפות שמרים מעורבבים בכוס מים חמימים 2 כפות סוכר חצי כוס שמן כף מלח ו3 כוסות מים כולל הכוס של השמרים .. להתפיח 45 דק ליצור צורות להתפיח עוד 10 דק להבריש בביצהה ולהכניס למצב גריל 200 מעלות מדף עליון ליצור רצועות ללא קמח ולפני הקליעה לקמח ♡
0 תגובות
0 אהבו
2020-07-24 09:26:15
*
0 תגובות
0 אהבו
2020-07-24 09:26:35
.
0 תגובות
0 אהבו
מעוניינת לקרוא את כל תוכן הנושא? לחצי כאן לפתיחת הנושא באפליקציה.

נושאים נוספים שיכולים לעניין אותך

אמהות
2020-12-27 21:57:16
מקום אמין וסטרילי בקריות שאפשר לעשות בו עגילים לקטנה? כמובן שאחרי הסגר בע"ה
1 תגובות
0 אהבו
הריון ולידה
2021-05-09 10:20:50
שאלה לגבי תנועות בפעם הראשונה!😊 אני שבוע 19, ואני לא מצליחה לזהות אם מה שהרגשתי עכשיו זה תנועות אמיתיות או שאני מדמיינת או משהו אחר!!😍😍 פליייז תעזרו לי להבין!! תיאור ההרגשה: אני מרגישה כאילו לב פוע...
4 תגובות
1 אהבו
הריון ולידה
2021-05-19 13:00:59
כאב לי הבטן וכל הגוף רק מהלחץ , נימאס לי להיות אופטימית אין לי דירה ואין לי שלוות הנפש פרקתי .
2 תגובות
1 אהבו
הריון ולידה
2021-05-27 18:28:01
היי מישהי מכירה תופעה כזאת שקמים משינה עם כאבי רגליים למעלה, כמו כאב עצמות כזה...?
5 תגובות
0 אהבו
משוערות יולי-אוג׳ 2022
2021-11-23 17:14:56
היי בנות, הריון ראשון שבוע 4+2 בטא יפה אבל יש דימומים בצבע חום על התחתונית. עוד מישהי חוותה ? כמה ימים זה אמור להימשך ?
5 תגובות
0 אהבו
הריון ולידה
2022-04-01 09:52:46
יש משחות וקרמים שאסור להשתמש בהם בהריון? אני בדרכ משתמשת בכמה סוגי קרם לחות של נטרוגינה ומשחה של אלופרופוליס לפצעים וגירודים
2 תגובות
0 אהבו
משוערות ספט׳-אוק׳ 2022
2022-06-12 14:34:08
בנות שגילו להן סכרת אחרי העמסת סוכר. הרגשתן תסמינים כלשהם לפני? זה לא מאוחר לגלות אחרי חצי הריון? אני אוכלת מלא מתוק ופחמימות בשגרה העמסת סוכר עוד שבוע רק
1 תגובות
0 אהבו