העמסת סוכר.
מי מאיתנו לא נחרדה רק מלשמוע את צמד המילים הזה?
הפחידו אותנו כל כך והאמת, לא בטוח שיש על מה.
אז אנחנו כאן כדי לעשות קצת סדר בבאלגן.
העמסת סוכר היא בדיקה שמבוצעת בין השבועות 24-28 להריון.
מטרתה לבדוק את רמות הסוכר בדם, מה שמעיד על קיום סכרת הריונית. רוב הנשים יעברו תחילה העמסת סוכר של 50 גרם, בה יצטרכו לשתות כוס המכילה סוכר ענבים אותו מערבבים עם מים ולימון.
אז למה כולן מפחדות?
כי זה מ-ת-ו-ק.
פשוט מאד מתוק (אבל אנחנו חייבים להגיד שהלימון מאד עוזר).
אחרי ששתינו באומץ את כל הכוס, צריך לחכות שעה ולאחר מכן לבצע בדיקת דם.
זו כל הבדיקה. לא מאד מסובך, נכון?
לפי התוצאות של בדיקת הדם נדע האם האישה נמצאת בקבוצת סיכון לחלות בסכרת הריון.
במידה והתוצאה שלך יוצאת גבוהה, יפנה אותך הרופא המטפל לבדיקה נוספת – העמסת סוכר של 100 גרם. אותה הבדיקה, רק שהפעם את שותה הכל כפול. יאמי.
לאחר ששתית והיה לך מתוק וטעים, יערכו לך מספר בדיקות דם. אחת בכל שעה. בדיקות הדם יעריכו את כמות הסוכר שיש לך בדם בכל שעה ויקבעו האם יש סכרת הריון.
במידה ותוצאות הבדיקות יצאו גבוהות עלייך לחזור לרופא המטפל על מנת לקבל טיפול מתאים, לקבוע תור לדיאטנית ולשמור על תפריט מאוזן.
אז שיהיה בהצלחה!! להמשך הריון מתוק.